Kies / Choose / Choisi / Wšhlen Sie

 Nederlands   English   Francais   Deutsch


 

Restaurant en Allergie

Entree 1/6 :

Waar gaat het om?
De maatregelen die genomen moeten worden om een veilige maaltijd te kunnen serveren.

[HOME]
1.
Waar gaat het om?
2.
Welke maatregelen?
3.
Beleid en wat meer?
 
[HOME]                                                                                    [entree 2]
 

Bij de introductie heeft u kunnen lezen wat allergie is en welke allergieŽn er zijn. Een allergie voor voedsel is dus ook mogelijk en daarmee is het dus ook mogelijk om ernstige allergische te reageren als je iets van het voedsel waar je allergisch voor bent, binnen krijgt.

Deze website gaat over voedselallergie en met name de manier waarop je als bedrijf er mee om moet gaan om een gast die voedselallergie heeft een veilige maaltijd te kunnen serveren.

Mensen met voedselallergie moeten constant uitkijken of het voedsel dat ze eten niet het ingrediŽnt bevat waar ze allergisch op reageren. Dit moeten ze niet alleen thuis, maar ook buitenshuis. dit betekent voor volwassen personen dat ze ook op het werk in de gaten moeten houden wat het eten bevat dat aangeboden wordt in de kantine, bedrijfsrestaurant of bij traktaties door collega's.
Voor kinderen geldt in principe hetzelfde, maar bij kinderen zie je dat de ouders voornamelijk die "veilige omgeving" regelen. Dit betekent in hun geval dat er bij de kinderopvang (gezamenlijk eten, traktaties) of op school (kantine, kooklessen, feestjes, schoolreis, traktaties, etc.) ook het personeel van de kinderopvang of school een verantwoordelijke rol krijgt toebedeeld. Een rol waarvan ze meestal niet geheel kunnen overzien wat het inhoudt, maar waar het om gaat is dat er preventieve maatregelen zijn genomen om te voorkomen dat er blootstelling kan plaats vinden (en zo een reactie kan worden uitgelokt). Echter er moet altijd rekening gehouden worden dat een incident kan plaats vinden. Ongelukken zijn nooit gepland! Als je je dit realiseert, dan houdt dat in dat je ook voorbereidt moet zijn om direct te kunnen handelen als er een reactie optreedt.

In alle gevallen zul je maatregelen moeten nemen.

[HOME]                                                                                    [entree 2]


Home        Contact         FAQ        Sitemap

© 2008 Nederlands Anafylaxis Netwerk. All rights reserved