Kies / Choose / Choisi / Wählen Sie

 Nederlands   English   Francais   Deutsch


 

Restaurant en Allergie


Hoofdgerecht 1/4 :

Welke rol heeft het keukenpersoneel?
Hoe bereid je een veilige maaltijd?
Wat is kruisbesmetting?
Hoe ontstaat en voorkom je kruisbesmetting?

[HOME]
1.
Rollen van het personeel?
2.
Bereiden veilige maaltijd?
3.
Kruisbesmetting?
4.
Allergenen in de praktijk?

 
[voorgerecht 4]                                                                [hoofdgerecht 2]
 

Naast de inventarisatie van de aanwezige allergenen en bekeken te hebben of de aanwezige allergenen te vervangen zijn door producten die geen of een minder hoog risico hebben om (ernstige) allergische reacties te veroorzaken zijn de volgende aspecten ook van belang:

TRAINING:

Training van de bedrijfsleiding (manager - chef kok) over de aspecten van allergische reacties door voedsel, hoe dit komt, hoe dit te voorkomen is en wat de gevolgen kunnen zijn voor gast en bedrijf.

Training van het keukenpersoneel in de manieren waarop allergische reacties kunnen ontstaan; hoeveel daarvoor nodig, op welke wijze besmetting tussen producten kan plaats vinden; de manieren waarop deze reacties te voorkomen zijn; welke schoonmaaktechnieken zijn effectief.

Training van het bedienend personeel in de benadering van de voedselallergische gast; welke vragen gesteld moeten worden en hoe je de gast kunt geruststellen dat hij begrepen wordt. Uitleg van het menu, welke allergenen er in zitten en op welke wijze de maaltijd voor deze speciale gast bereid wordt.

Onderdeel van alle trainingen is uiteraard ook:

  • hoe te handelen in een noodsituatie. Wat moet je doen en wat moet je juist niet doen. Welke middelen heb je om een noodsituatie ten goede te keren.
  • hoe te handelen wanneer er fouten gemaakt zijn. Fouten gebeuren, ondanks dat iedereen zijn of haar best doet. Er is maar één manier om een fout in relatie tot een voedselallergische gast te corrigeren: de bestelling moet opnieuw gemaakt worden.
    Het eenvoudig verwijderen van het ingrediënt uit het gerecht, zoals het verwijderen van de kaasblokjes op een salade, of verwijdering van de notengarnering bij een dessert is geen oplossing!
    Er kunnen sporen achterblijven die je niet kunt zien wat voldoende kan zijn om een allergische reactie uit te lokken.

[voorgerecht 4]                                                                [hoofdgerecht 2]


Home        Contact         FAQ        Sitemap

© 2008 Nederlands Anafylaxis Netwerk. All rights reserved